News - Nieuws

Detachering en toch één organisatie

Wat gaat het toch snel; het eerste kwartaal van dit jaar zit er alweer op. Tijd om eens terug te blikken op de afgelopen maanden. Onze CEO Tom vertelt in dit blog wat hem vooral heeft beziggehouden.  

Sinds enkele maanden ben ik werkzaam bij Forexx, een middelgrote detacheringsorganisatie waar je geen nummer bent. Hier word je gezien als een persoon met kennis en ervaring, die projecten bij klanten tot een succes kan maken. Veel van onze professionals werken bij de klant op locatie of momenteel vanuit huis. Hoe houd je in zo’n type organisatie toch veel contact met hen?

Sta dicht bij jouw professionals

Laat ik beginnen dat er niets gaat boven persoonlijk contact. Daarom zoek ik al onze professionals op. Om te horen welke mooie dingen ze voor onze klanten doen, wat hen drijft en welke ambities ze hebben. Een professional staat immers midden in onze organisatie. Zij maken het verschil bij onze klanten. Ik moet zeggen dat ik vaak te horen krijg dat deze persoonlijke interesse zeer gewaardeerd en zelfs bijzonder gevonden wordt.

Op dit moment is deze connectie leggen wel een uitdaging. We werken veel vanuit huis, kunnen niet op bezoek bij onze klanten, of even afspreken met onze collega’s bij een dichtstbijzijnde horecagelegenheid. Toch zijn er inmiddels oplossingen om elkaar alsnog te ontmoeten. Denk aan handige tools als Teams, Zoom of Webex. Ik heb gemerkt dat een rondje wandelen met collega’s ook zeker de moeite waard is. Daar komen vaak mooie gesprekken uit voort. Even een andere setting die helpt om even goed tot de kern te komen.

Updates delen op een laagdrempelige manier

Veelal denken we dat iedereen wel weet wat er binnen een organisatie speelt. Echter blijkt vaak het tegendeel de waarheid. En dat is ergens ook wel logisch. Onze professionals zijn bezig met de vraagstukken van de klant, en dat is natuurlijk ook de bedoeling. De organisatie komt daarbij op de tweede plek. Toch mis je hierdoor de connectie van je professionals met de organisatie. Goed fieldmanagement is daarom des te belangrijker.

Af en toe een plenaire meeting organiseren, kan al een hoop goed maken. Maar soms kunnen updates geen weken op zich laten wachten. Toch kun je iedereen vrij eenvoudig op de hoogte houden: stuur bijvoorbeeld om de zoveel weken een nieuwsbrief rond. Als eindverantwoordelijke weet je prima wat er speelt en kun je zonder al te veel moeite informatie delen. Het allerbeste is, in mijn optiek, gewoon via de mail. Het klinkt van vroeger, maar is nog altijd het meest effectief. Voor diegenen die me van de afgelopen 13 jaar kennen; de ‘nice to know’.

Allen tezamen

Met een betere interne communicatie kunnen we samen werken aan een continue verbeterende organisatie. Een organisatie is namelijk nooit af. Klanten hebben steeds veranderende wensen, de technologie vernieuwd zich in een hoog tempo en professionals hebben ook steeds veranderende behoeften. Wat gisteren nog heel goed werkte, is vandaag misschien niet meer passend. Blijf luisteren naar je collega’s, op welke positie dan ook. Samen ben je één organisatie.

In een volgend blog vertel ik wat meer over het verwezenlijken van ambities van de professionals in een bedrijf in combinatie met de klantwensen. En dan wordt het pas echt leuk.

Other news