Actueel - Blog

“Life is like riding a bicycle, to keep your balance, you must keep moving” – Albert Einstein

Een stapje terug in de tijd. Vroeger waren werknemers op zoek naar een stukje stabiliteit en zekerheid in hun carrière. Een vaste aanstelling bij een werkgever zorgde voor aanzien en een langdurig dienstverband was iets om trots op te zijn. Tegenwoordig zien we juist dat professionals niet meer hun hele carrière voor eenzelfde werkgever blijven werken. Vastroesten op je werkplek is echt niet meer van nu. In beweging blijven lijkt daarentegen de beste manier om je balans te houden in de hectiek van de werkvloer.

Maar hoe blijf je in beweging? Door jezelf te blijven ontwikkelen. Onze focus ligt dan ook de loopbaanontwikkeling van onze professionals. Wil je succesvol zijn in je loopbaan, dan moet je bereid zijn om je te ontwikkelen. Deze “career adaptability” zorgt ervoor dat jij niet achter de feiten aan gaat lopen, maar juist je blik op de toekomst richt. Want jouw toekomst bepaal je nu.

Goede coaching speelt hierin een zeer belangrijke rol. Dit begint bij de basis, inzicht verkrijgen in jezelf. Waar liggen je sterke punten, en wat kan er zeker nog verbeterd worden? Waar liggen je interesses, en wat zou je zelf willen veranderen? Door dieper in te zoomen op jezelf weet je precies waar jouw mogelijkheden liggen. Ons opleidingsbudget sluit hier naadloos op aan. Samen maken we een roadmap en bepalen we waar je nu staat, en waar je naar toe wil. En op welke wijze kunnen wij je hierin het beste ondersteunen? Leggen we de focus op jouw hard skills en wil je jouw kennis bijschaven? Of zit het met jouw kennis wel snor, maar merk je dat je als persoon soms tegen barrières aanloopt, oftewel mogen jouw soft skills wel wat meer aandacht krijgen? Samen met jou bepalen we jouw ontwikkelingen op weg naar de toekomst. We geven hierin geen mening of advies, omdat oplossingen die uit jezelf komen en waar jij volledig achter staat nog altijd de beste zijn.

Naast coaching en ontwikkeling moeten professionals ook letterlijk in beweging blijven. Maar hoe blijf je in beweging als je al jaren bij dezelfde opdrachtgever werkt? Door jezelf niet te binden aan één vaste werkplek, maar door de vrijheid om deel te nemen aan diverse innovatieve projecten, bij verschillende opdrachtgevers. Vrijheid, maar wel met de zekerheid die vroeger zo gewenst was, omdat je bij ons in (vaste) dienst bent. Voordeel is dat je daarmee continue getriggerd wordt om opnieuw de uitdaging voor jezelf aan te gaan. We streven er dan ook samen naar om onderdeel te zijn van technische ontwikkelingen en innovaties. En vervolgens delen we onze kennis binnen het Forexx netwerk, waar jij dus een belangrijke rol in speelt.

Om terug te komen met de quote waar dit blog mee begon, eigenlijk zitten we dus allemaal op de fiets. De een trapt wat harder, de ander stapt even af om te rusten. Maar zolang we blijven fietsen, zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Overige Nieuws